Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за турбото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за турбото

156 1.9JTD- турбото е за ремонт, пуска по малко масълце, когато прешпоря колата. Карам най-вече градско и когато си е карам с до 2000 об. маслото не мърда изобщо. Наложи се обаче да се направят два курса до София и гледам че нивото на маслото паднало. Когато откачих въздуховода, до дроселовата клапа имаше нещо ужасно, наподобяващо рядка грес, черна като катран. Сигурно целия смукателен колектор е в такова състояние. Интеркулера и той е целия в масло.
    Казаха ми , че ако ремонтирам турбото, ще ме изкара 20 000км. и пак ще протече, защото в България ремонтите не били качествени. Какво ще кажете? Някой ремонтирал ли е турбо и колко го е изкарало от ремонта?

Допитай се до тукhttp://www.unitechturbo.com/diagn_bg.html и не бързай със заключенията
    ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Резултата е нов турбокомпресор за до 80% от цената му. Гаранция 6 месеца.
      Нещо ми се губи логиката. Каквито и майстори да са, а аз никога не мога да съм сигурен какви са, да дам 80% от цената и да ми дадат само 6 месеца гаранция, ееееее още не съм изпаднал толкова. Ами то, докато има риба, ще има и рибари

Comment

Не знам къде точно си го прочел цитата, но нали не си мислиш, че за 'чисто нова' турбина ще ти дадат 24 месеца гаранция Отделно стои въпросът какво означава 'ново' турбо и какво 'напълно рециклирано'
        _______
        146 JTD - ex
        Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Отделно стои въпросът какво означава 'ново' турбо и какво 'напълно рециклирано'
          М/у другото имам сведения незнам доколко верни че турбините които се предлагат от официалните вносители в България са рециклирани от завода производител.
          Last edited by spe4elist; d.m.y г., 22:53. Основание: .
          ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

Първоначално публикувано от plamen76 Покажи съобщение

Отделно стои въпросът какво означава 'ново' турбо и какво 'напълно рециклирано'

М/у другото имам сведения незнам доколко верни че турбините които се предлагат от официалните вносители в България са рециклирани от завода производител.
            _______
            146 JTD - ex
            Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Е то даже и да е така, нищо притеснително не виждам в това.
              Незнам каква е ситуацуята с турбините при 1.9JTD, но при 2.4 EURO3 си има ремонтни комплекти за тях. Така, че се поинтересувай за това. Освен това мисля че с тоя мотор много по-лесно ще намериш втора ръка турбина и на читава цена.
              Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
              Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
              Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
              Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Не мога да намеря какъв модел е турбото за моята Алфа.
                2001г. 110k.с. Точно такава не излиза.

Comment

Първоначално публикувано от Vanco Покажи съобщение
                  Не мога да намеря какъв модел е турбото за моята Алфа.
                  2001г. 110k.с. Точно такава не излиза.
                  Турбото е същото като на 116 коньовата!

Бог прощава JTD-то НЕ!

Comment

Working...
                  X